Help Daan aan een goede start!

Opgehaald

2.150
42% bereikt van het totaalbedrag € 5.000

Dat opstappers onmisbaar zijn voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, hoeven wij je niet te vertellen. Weer of geen weer: deze vrijwillige redders komen direct in actie als er op het water iemand in nood is. Wij houden van het IJselmeer en het Markermeer, maar we weten ook hoe onvoorspelbaar deze kan zijn. Daarom heeft de KNRM de vrijwilligers heel hoog in het vaandel staan. Wij vragen zoveel van onze mensen, dat we ons verplicht voelen om ze optimaal voorbereid op pad te sturen. Een goede start en uitrusting is - letterlijk - van levensbelang.

Daan, 28 jaar, zit sinds juni 2023 bij KNRM Enkhuizen als aankomend opstapper. In het dagelijks leven is Daan werkzaam als cliëntbegeleider in de nautische dienstverlening. In zijn vrije tijd speelt hij gitaar in een band. De maatschappelijke betrokkenheid en het helpen van mensen in nood waren de belangrijkste redenen voor Daan om zich aan te melden bij KNRM Enkhuizen. 

Daan volgt de opleiding tot volwaardig opstapper, dit traject duurt gemiddeld drie jaar. In deze periode worden opstappers volledig klaargestoomd voor hun belangrijke taak. Na de opleiding volgen de redders nog de nodige bijscholing en opfriscursussen.

Van probleem...

De KNRM staat 24/7 paraat en dus moet de beschikbaarheid van de opstappers op de 45 reddingstations optimaal zijn. Op dit moment hebben we te maken met opstappers die stoppen of verminderd beschikbaar zijn. Dat betekent dat er voor het einde van het jaar mensen zoals Daan opgeleid moeten worden tot opstapper.

...naar oplossing!

Vrijwilligers zijn tegenwoordig minder uren per week beschikbaar en dat betekent dat er per reddingstation meer vrijwillige redders nodig zijn. Er is dus meer materieel nodig. Meer kluisjes en meer pakkendrogers. Met jouw steun kunnen wij onze huidige capaciteit uitbreiden en bieden wij de nieuwe generatie opstappers een degelijke basis. 

Om dit te realiseren starten wij op 1 december de crowdfundingsactie Help Daan aan een goede start. Onze wensen:

  • Voor iedere opstapper een eigen kluisje. Kosten uitbreiding huidige capaciteit € 3600.
  • Ieder overlevingspak een aansluiting op het luchtcirculatiesysteem, zodat na iedere actie de pakken drogen en in goede conditie blijven. Kosten uitbreiding huidige capaciteit € 1400.

 

Help jij Daan en onze andere nieuwe opstappers op weg? Doneer nu!